10/20/2013

Päivä Tallinnassa

Helou ja pitkästä aikaa! Loma vetelee viimeisiään ja tuli kyllä enemmän kuin tarpeeseen! Yksi mun syysloman kohokohtia oli poikaystävän kanssa päiväristeily Tallinnaan. Me oltiin varattu Matkapojilta päivä Tallinnassa kuljetuksineen yhteensä 66€ eli 33€ per nenä. Risteilyaluksena toimi Viking XPRS ja meidän risteilyyn ei sisältynyt hyttejä. Odotettiin molemmat reissua innolla, sillä pieni matka tekisi meille hyvää stressaavien kirjoitusten ja koeviikon jäljiltä. Lisäksi olin juuri saanut myytyä vanhojentanssimekkoni, joten rahaa oli mukavasti säästössä shoppailureissua varten!
   Loppujenlopuksi reissu ei kuitenkaan mennyt aivan suunnitelmien mukaisesti ja vastoinkäymisiltäkään ei vältytty. Neljän tunnin päiväristeily osottautui lyhyemmäksi, kuin me arvattiinkaan. Kuvasaldo Tallinnasta on todella suppea - oikeastaan mitätön, kuten myös ostokset. Se kaikki sähläys, kauppojen etsintä ja muut vastoinkäymiset ei tuntunut yhtään jättävän aikaa kuvien räpsimiselle. Ajattelin jotenkin aina, että otan kuvat myöhemmin ja sitten ne jäi ottamatta kokonaan. Ja sekös mua harmittaa suunnattomasti, koska olisin halunnut tehdä kunnon postauksen reissusta, paikoista joissa kannattaa käydä yms ja missä mikäkin sijaitsee. Joten tekee mulle aika rankkaa tyytyä pariin kuvaan laivasta ja pitkään tekstiin, koska mä oon aina painottanut, että kuvilla on suuri arvo blogeissa. No valitukset sikseen, sillä tehty mikä tehty. Nyt reissukertomuksen pariin! Varoitukseksi voin sanoa, että  tekstiä on paljon, joten nostan hattua teille, jotka jaksavat tämän lukea kokonaan ;) Kysymyksiin vastaan parhaani mukaan!
viro 009p
Meillä oli lähtö keskiviikko aamuna kello 7.30 Tampereen linja-autoasemalta. Helsingin satamassa oltiin 11 paikkeilla ja sieltä päästiinkin melkein suoraan laivaan, joka lähti 11.30. Laivassa tuli kierreltyä taxfreessä ja käytyä syömässä. Ensin mietittiin, että me odotetaan maihin asti ja käydään Viru keskuksessa sijaitsevassa Vapianossa ihanilla pastoilla, mutta koska Tallinnassa meillä oli aikaa vain 4 tuntia (josta miinustetaan liikkeiden etsimiseen mennyt aika sekä laivassa kannatti olla 30 minuuttia ennen) niin ajateltiin että me ei ehdittäis ja osuttiin kyllä aivan oikeaan. Loppujenlopuksi sitä shoppailuaikaa ei ollut kuin kolme tuntia ja sitä ei yhtään helpottanut meidän vastoinkäymiset, joista kuulette pian lisää.
   Laiva oli Tallinnassa kahden pintaan ja sieltä suunnattiin suoraan etsimään Rotermannia, jossa sijaitsee Bershka, Pull&Bear ja Stradivarius. Mä olin Bershkassa aivan taivaissa ja sielä meni reilusti enemmän aikaa kuin muissa vaatekaupoissa. Itseasiassa mun ainoat ostokset ovat Bershkasta ja nekin vain alhaalla näkyvät kaulakoru ja lompakko. Meidän piti palata Bershkaan vielä uudelleen, mutta vastoinkäymisten takia se osottautui mahdottomaksi ja sekös jäi harmittamaan, sillä koko liike oli täynnä kaikkea ihanaa, jotka tietysti jäivät mieleen kummittelemaan.
   Rotermannista voin sanoa sen verran, että se on tosi sokkeloinen paikka ensikertalaiselle - joihinkin liikkeisiin pääsi esimerkiksi vain ulkokautta. Onneksi me kuitenkin tutustuttiin netissä paikkoihin joissa haluttiin käydä ja otettiin selvää missä ne suunnilleen sijaisevat, jotta säästettäisiin mahdollisimman paljon aikaa (tosin niiden etsimiseen meni siltikin hieman aikaa, varsinkin Stradivariuksen.) Kun oltiin kierrelty nopea kierros Rotermannilla kiiruhdettiin Viru keskukseen, jossa sijaitsi Zara. Mä oon käynyt muistaakseni vain kaksi kertaa Zarassa; viime kesänä Helsingissä käydessä ja nyt enkä ole koskaan ostanut/löytänyt sieltä mitään! Tosin molemmilla kerroilla on ollut hirveä kiire, joten ehkä se on osasyy.
viro 038
Bershkan ostokset: Lompakko 14.99€ / kaulakoru 9.99€
viro 073
Viru keskuksesta suunnattiin suoraan Alkopörssiin ostamaan juomat ja ajateltiin että jatketaan shoppailua sen jälkeen, kun ollaan saatu raahattua ne maissa olevaan bussiin, jotta ei jouduttaisi raahaamaan niitä laivassa. Tästä ne vastoinkäymiset sitten alkoivat. Bussikuski oli nimittäin sanonut tietyn kellonajan mihin menessä juomat piti viimeistään tuoda bussille, mutta tietysti me myöhästyttiin siitä kolmella minuutilla. Me oltiin hyvissä ajoin menossa Alkopörssiin, mutta me ei jostain syystä löydetty sinne sisäänkäyntiä ja sitten päätettiin mennä toiseen Alkopörssiin, joka sijaitsi parisataa metriä kauempana bussistamme. Kun päästiin sinne niin tietysti mun lempparit Smirnoffit olivat loppu ja kaikista hyvistä juomista oli loppu lavat - siinä sitten piti miettiä kauheassa hässäkässä ja kiireessä mitä ostaa ja jouduin ostamaan kaikki juomani yksittäisinä pulloina muovikasseihin ahdettuna. Anton taas osti kahdeksan lavaa ja meillä kaatu ne kahdet painavat juomakärryt sen 200 metrin kävelymatkan aikana bussille kolmisen kertaa ja kun viimein päästiin parkkipaikalle bussi oli jo viety laivaan. Siinä kohtaa meinas päästä itku - eihän me tietenkään voitu lähteä enää kiertelemään niiden juomakärryjen kanssa kauppoihin vaikka aikaa olisi vielä ollut! Siinä ei sitten auttanut muu kuin hyväksyä tilanne ja mennä laivaan. Meiltä jäi näkemättä niin monta paikkaa ja se jäi etenkin harmittamaan, sillä aikaa olisi vielä ollut mutta ei uskallettu päästää toisiamme yksin mihinkään sillä aikaa kuin toinen odottaisi jossain juomakärryjen kanssa.
   Laiva lähti Tallinnasta kuudelta ja jouduttiin napittamaan yhdessä paikkaa koko risteilyn ajan, koska muuten ei oltaisi saatu istumapaikkoja, sillä laiva oli ihan täynnä ja niiden juomakärryjen raahaaminen laivassa ei tuntunut hirveän hyvältä idealta. Siinä kohtaa oli pakko lieventää vitutusta Cosmopolitanilla haha. Kannelta olisi nähnyt kauniin auringonlaskun, mutta siinä kohtaa en edes jaksanut lähteä yksin kuvaamaan sitä. Helsinkiin saavuttiin 20.30 ja oli tuskaa raahata juomakärryjä sielä ihmispaljoudessa missä ihmiset rynni toisiaan päin päästäkseen laivasta pois. Onneksi oltiin ensimmäisten joukossa ja päästiin nopeasti bussiin ja kohti Tamperetta, jossa oltiin 23:30.
viro 028
Oman kokemuksen perusteella en suosittelisi päiväristeilyä ensikertalaiselle kuin juomanhakureissuksi. Oonhan mä usein Tallinnassa käynyt, mutta olin silloin niin pieni, että en mä siitä mitään muista. Oman kokemuksen kautta tämmönen ensikertalainen ei ehdi sen 3,5 tunnin aikana oikeesti kuin käydä nopeasti syömässä, hakea juomat ja käydä kaupoissa, joiden sijainnin tarkasti tietää. Me luovutettiin ajatuksesta käydä maissa syömässä jo laivassa, kun oikeasti tajuttiin, että me ei tultais ehtimään. Nyt jos lähtisin uudelleen samanlaiselle päiväristeilylle niin aika voisi riittääkkin, sillä tietää missä paikat sijaitsee, mutta siltikin saisi pitää kiirettä.
   Onneksi kuitenkin kauniilla Annilla ja hänen siskollaan reissu onnistui paremmin. Annin blogista löytyy kunnon postaus koko reissusta! Me oltiin sattumalta samalla reissulla ja törmättiin aluksi samoissa kaupoissa :3 Siinä tohinassa ja kiireessä meni kuitenkin pupu pöksyyn ja ei uskaltanut mennä juttelemaan. Annin blogia olen seuraillut jo pitkään ja ajattelin vinkata teille hänen blogista ja täydentää samantien vähän omaa matkakertomustani vinkkaamalla hänen tuoreesta matkakertomuksestaan, jonne pääsette tästä linkistä. Vitsi oon kateellinen siitä kuinka he ehtivät tekemään samat asiat tuossa ajassa mitkä meidänkin oli alunperin tarkoitus tehdä, mutta ei ehditty.
   Nyt jälkiviisaana olisi pitänyt suoraa ottaa joko se kalliimpi päiväristeily, jossa olisi ollut pari tuntia enemmän aikaa maissa tai sitten suoraan yö tallinnassa. Onneksi rahaa jäi reissulta sen verran käteen, että me suunnitellaan Antonin kanssa joulun jälkeen uutta reissua, jossa ollaan yö tallinnassa. Siinä ajassa luulisi ehtivän käyvän shoppailemassa, vanhassa kaupungissa ja syömässä eri paikoissa ja kahvitella. Ehkä jopa Viron kirppiksillä? En malta odottaa sitä reissua, toivotaan että meillä on parempi onni ensi kerralla!:)
viro 017
Koska Tallinnan reissun ostos-saldo oli suppea niin me päätettiin suunnata seuraavanan päivänä Ideaparkkiin. Onneksi mentiin, sillä meikä teki uskomattoman hyviä ale-löytöjä! Esimerkiksi JC:ssä ja KappAhl:ssa alehinnat oli puolitettu. Päätin vähän hemmotella Antonia ja ostaa sille kaksi makeeta t-paitaa KappAhl:sta, jotka tuli loppujenlopuksi maksamaan yhteensä vain 10€. Itselleni taas löysin ihanan nahkaisen kännykkäpussin kultaisella ketjulla ja kauan metsästetyn ruutupaidan sekä kaksi neuletta. Ruutupaidan ja neuleiden yhteishinta olisi normaalisti ollut yli 100€, mutta sain ne vajaa 30€. Kyllä nuo ostokset kieltämättä lievitti Tallinnan reissusta jäänyttä morkkista ;)
viro 083
Neuleet ALE 8.23€/kpl JC
viro 148
Flanellipaita ALE 10.73€ JC / Kännykkäpussi ALE 3€ KappAhl

-Linda

22 kommenttia:

 1. Kiva että pääsette vielä uudestaan käymään Tallinnassa! :-) ja niin jäätävän kiva tuo ruutupaita, kelpais!

  werablee.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha sekin tosin on täysin varmaa vasta kun matkat on varattu :DD joten sitä odotellessa! mäkin tykkään tosta paljon:)

   Poista
 2. voi ei, kuullostipa kamalalta reissulta, mutta hauskalta se silti kuullosti haha :DDD se on yleensä noissa päiväristeilyissä huono juttu, kun on niin vähän aikaa olla maissa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se siis hirveä reissu ollut vaikka vastoinkäymisiä olikin, hauskaa ja mukavaa meillä silti oli :) Ensi kerralla sitten paremmin!:)

   Poista
 3. miks menitte alkopörssiin ettekä superalkoon? Tiiätkö onko niillä hirveesti hintaeroo tms ja kumpi on lähempänä sitä satamaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska alkopörssi sijaitsi meidän terminaalia ja sitä bussia lähempänä ja niissä pitäis mun mielestä olla samanhintaista :) ainakin mitä netistä katottiin niin kalja oli :D

   Poista
 4. Harmi, että teijän reissu meni vähän mönkään :-( Tallinna on niin ihana paikka, vaikka todella pieni kaupunki onkin! Meillä on se hyvä puoli, että poikaystävän vanhemmilla on loma-asunto Vanhassakaupungissa, jonka johdosta voidaan just yöpyä ilmasiks ja olla niin monta päivää, kuin vain jaksetaan ja voidaan. Toivottavasti seuraavalla kerralla ehitte nähdä ja tehdä enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että kuulostaapa ihanalta! Oottepa onnekkaita;) Joo toivotaan että ensi kerralla reissu sujuu paremmin!:)

   Poista
 5. Voi että teidän reissua, voin kuvitella sitä vitutuksen määrää :(
  Onneksi pääsit lohtushoppailemaan, ihania neuleita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha niimpä, lohtushoppailu on parasta<3 meidän näkeminen vähän venähti, mutta sovitaan pian uusi!:)

   Poista
 6. äääää, voi ei - ei menny niinko elokuvissa:D onneks teillä oli sentään toisenne hyvänä seurana, muuten ois voinu olla oikeesti aika hirveet tunnelmat! hyvin selvisitte kuitenkin, ja ihania nuo lohdutusostokset <;

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ei kyllä :D Niimpä, onneks ja oli meillä muuten mukava reissu vaikka noita vastoinkäymisiä nyt olikin :)

   Poista
 7. Tosi harmi ettei teidän reissu menny ihan suunnitelmien mukaan :( Näin itseasiassa sut ja antonin siellä zarassa! haha olitte söpö pari:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä :( mutta ensi kerralla sitten paremmalla onnella ;) Haha aijaa!:D

   Poista
  2. Miks musta jotenkin tuntuu että mun kaveri on kommentoinu tän! :D Molemmat nimittäi seurataan sun blogia ja bongattiin sut zarassa! Oot ihan mielettömän nätti, teki mieli tulla moikkaa mut mietittiin et mitä me sit sanottais "moi, luetaan sun blogia" ? Tuntu nii tyhmältä että päätettii jättää moikkaamatta :D
   Mut tosiaan harmi ettei reissu ihan onnistunu, mut pääasia et oli hyvä seura mukana :)

   Poista
 8. ottaa päähän kun itse maksoin tosta ruudupaidasta n. 40 euroo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikää :( mäkin katselin tuota normaalilla hinnalla joskus kesällä..

   Poista
 9. Mua stressais tommonen kiire kauheesti, en oo ikinä halunnu esim Tukholman risteilylle siksi :) toivottavasti oli kumminkin ihana loma ja reissu<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se muakin stressas ja se varmaan edesauttoi noita vastoinkäymisiä :S mutta kyllä se reissu mukava silti oli, sillä oli loisto seura mukana :)

   Poista
 10. Harmi tuon reissun suhteen, mutta oli se kuitenkin tosi halpa kun 33e selvis! Sillä hinnalla vois kyllä hyvinki käydä ihan vaikka vaan pyörähtämässä, ite ainakin :D On se kuitenkin parempi kuin ei mitään :) ihania löytöjä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan tuo halpa joo :) Ensi kerralla sitten parempi onni mukana!

   Poista
 11. Voi höh tota teijän huonoa tuuria :( No mutta onneks Viro ei oo kauheen kaukana, ja sinne pääsee helposti uudestaankin! Toivottavasti teidän seuraava reissu onnistuisi paremmin :) Ja kiitos linkityksestä ;-) <3

  VastaaPoista