12/23/2013

Costo: tehty 100% kierrätetyistä materiaaleista

costo
muok
nimetönmuok
   Huonolla omatunnolla mun on myönnettävä, että mulla harvoin tulee mietittyä ostamieni vaatteiden tai asusteiden alkuperää ja tuotantotapaa. Ostan kirppareilta, vien sinne myytäväksi vaatteitani ja kierrätän yleensä ylijääneet vaatteeni UFF:n ja Fidan kierrätyspisteillä, mutta siihen se sitten yleensä jääkin. Kuinka paljon te harrastatte kierrätystä ja mietittekö ennen vaatetta ostaessanne sen alkuperää ja tuontantotapaa?
   Arvaattekos mitä? Kuvissa näkyvä Costo:n hattu on tehty 100% kierrätetyistä materiaaleista. Kuka olisikaan uskonut tai ajatellut tätä kuvaa katsoessaan, jollei olisi jo tiennyt? En ainakaan minä! Costo on kotimainen, kolmen nuoren suunnittelijan yhteistuloksena syntynyt laadukas ja ekologinen asustemerkki, jonka tuotteet ovat tehty 100% kierrätetyistä materiaaleista, joka on huippua nykypäivänä! Näistä hatuista jokainen löytää mieluisensa, sillä hattuja on monipuolinen valikoima: löytyy tupsuhattuja, pipoja, karvalakkeja sekä lippiksiä eri malleissa ja väreissä tupsuja myöten.
   Joulukuun alussa muutamat muut WEAREL-bloggaajat pääsivät Costo x Pure Waste 28 Day Storen avajaisiin kokeilemaan Coston valikoiman hattuja ja valitsemaan lempparinsa. Mä ei kuitenkaan päässyt paikalle, joten mun paketti hoidettiin postin kautta kotiin. Coston Popup store sijaitsee Helsingissä Frederikinkatu 59 Kampintorilla, mutta vain 4.1 asti, joten ainakin te Helsingissä olevat hoi, käykäähän pyörähtämässä vielä kun kyseinen kauppa on sielä!
   Ostoksilla käydessä voi antaa omat vanhat ja rikkinäiset farkut tai farkkutakin Pure Waste denim -tuunaamoon, jossa Coston tiimi tuunaa ne Pure Waste -kuntoon! Tästä linkistä pääsette näkemään postauksen, jonka viimeisessä kuvassa näkyvät farkut ovat menneet tuunaamoon ja lopputulos on makea! Jos taas olet kiinnostunut tuunailemaan vaatteita itse, niin Coston 28 Day Storesta on mahdollista ostaa Pure Waste - 100% kierrätettyä denim kangasta. Kuulostaa hyvältä, vai mitä? Costo:n virallisille nettisivuille pääsette tästä!

P.S. Kuvissa näkyvän hatun pinta ei ole rosoinen, vaan siinä on vesipisaroita

-Linda

11 kommenttia:

 1. pakko myöntää, ettei ne materiaalit oo ihan ensimmäisenä vaatetta ostaessa mielessä. kiva ja varmaanki lämmin hattu. :)

  Picture Me

  VastaaPoista
 2. Sun blogistas on kyllä tullu jotenkin hirveen kaupallinen,ja saa sellasen vaikutelman ettet tahdo blogillasi oikein muuta kun hyötyä materiaalisesti..Eli kokoajan jotain yhteistyöpostauksia ym. Mikä meni pieleen, sullakin? Kääk. Älä itsees kuitenkaan tätä ota, mietinpä vaan, että jos aitona ja erityisenä haluat tän pitää niin varmaan moni näkee asian niin että mitä vähemmän yhteistyöpostauksia ym. muita tommosia mistä bloggaaja itse itsekkyydessään hyötyy, niin sen parempi. Ja tosiaan mikään tarkotus ei ollut sit loukata!
  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan näitä yhteistyosuhteita kertynyt ja sen kautta myös yhteistyöpostauksia, mutta parhaani mukaan on tasapainottanut blogia muilla asu- ja kuvapostauksilla joista blogi on yleensä koostunut. Jos mä haluaisin hyötyä blogillani vain materiaalisesti niin mä en kyllä viitsisi nähdä vaivaa ja tekisi muita postauksia, jotka vievät hurjasti aikaa. Joten voin rehellisesti sanoa, että tuntuuhan se vähän pahalta, että jotkut näkee asian niin suppeasti, sillä tää on mulle kuitenkin tärkeä harrastus, jossa voi vapaasti toteuttaa itseäni ja yhteistyöt tulee plussana mukana. Toki ymmärrän täysin myös lukijoiden kannan: mitä vähemmän yhteistyöpostauksia sitä parempi. Mutta menetättekö te siinä loppujenlopuksi mitään, jos tuote jonka olen saanut yhteistyön kautta on mielenkiintoinen ja postaustahtini muissa asu- ja fiilistelykuvissa on samanlaista? Enkä mä ota tästä itseeni, koska asiallinen palaute on aina hyvästä, mutta kaikella on rajansa vai mitä?:)

   Yhteistöistä on tullut osa tätä blogia ja niistä hyödyn sekä minä että silloin tällöin myös lukijani. Jos blogi olisi PELKÄSTÄÄN täynnä yhteistyöpostauksia toisensa jälkeen ilman bloggaajan muita kuvapostauksia, joihin hän on nähnyt vaivaa niin silloin voisin lukijana hänelle asiasta asiallisesti mainita oman nimeni takana :)

   Joskus tuntuu että kun oon tehnyt useampia postauksia kuten jonkin aikaa sitten tein neljä postausta peräkkäin blogiin, joissa ei ollut kyse yhdestäkään yhteistyöstä niin sitä ei osata arvostaa ja kommenttia tulee todella vähän. Tuolloin sain myös palautetta yhteistöistä, joita ei edes ollut siihen aikaan neljän normipostauksen välissä. Eikö ole ihmeellistä?:D

   P.S. Vastaukseni kommenttiisi ei missään nimessä ole ilkeä vain asiallinen vastaus blogin kirjoittajan näkökulmasta :) Rauhallista joulua myös sinulle!

   Poista
  2. Musta tuntuu että suostut tosi hepposesti kaikkiin yhteistöihin, sillä useita tuotteita ei oo toista kertaa täällä blogissa näkynyt, kuten esim sitä outoa huppari jossa oli ne kuulokkeet.

   Poista
  3. Hei, ei kannata perustaa mitään tietoa luulon varaan. Voin itse lyödä samantien faktaa pöytään, jotta kellekkään ei muodustu väärinkäsityksiä :) Nimittäin mä suostun loppujen lopuksi aika harvaan yhteistyöpyyntöön mitä kaiken kaikkiaan saan ja otan niistä hyvin selvää ennen kuin mihinkään suostun. Niin ja btw otin itse yhteyttä Hoodiebuddieen, sillä musta kuulokkeet hupparissa oli makee ja hyödyllinen homma ja ajattelin, että lukijatkin innostuvat arvonnasta kuten myös innostuivat, joka oli hienoa. Valitettavasti kaikkia esim. sinua, joka pidit hupparia outona ei voi miellyttää. Mutta ei se mitään, ei kaikkia voikkaan :)

   Sanot että useita tuotteita ei näy toista kertaa blogissa. Mitä tarkoitat sillä? Tarkoitatko että esimerkiksi kaikkia vaatteita ei näy asupostauksissa päällä? Jos tarkoitat, niin voin kertoa että jos kaikkea ei tule tänne blogin puolelle kuvattua uudelleen, niin ei se tarkoita sitä ettenkö mä käyttäisi niitä. Joten hieman avarakatseisuutta kiitos :)

   P.S. Näköjään täällä kirjoittelee yksi ja sama anonyymi :)

   Poista
 3. Ei kyllä kirjottele:D Mä olin ano 20.11, eikä mitään hajua kuka tuo toinen. Ja siis tosiaan en sitä tarkottanut kommentillani, että kirjottaisit pelkästään jotain yhteistyöpostauksia plääplää.. vaan että kylläpäs niiden määrä on huimasti lisääntynyt! Ja vähän vaikuttaa siksi siltä että bloggaus olisi kivaa just sen materian takia mitä niistä yhteistyöhommista saa, kun on eka ''nähnyt niiden eteen niin hirveesti vaivaa!!!1''. Ja niin, voihan se olla totta että siinä on hirveä homma, mutta lukijana en tietenkään tätä bloggaajan kantaa nää. Voisin nähdä, mutta en tiedä, ei niin paljon oikeastaan mielenkiintoa löydy että toisaalta edes jaksaisin ajatella siltä kannalta. Harmi, että näit kommenttini sen verran hyökkäävänä, että sun piti pitää noin pitkä puolustuspuhe! Koska alunperin oli vaan vähän tarkotus herätellä sillä kommentilla että oiskohan näin, miten sen ajattelin, tai koska ainakin blogisi tuntuu jotenkin antavan selkeesti sellasta kuvaa.
  Ja tämä:
  ''Joskus tuntuu että kun oon tehnyt useampia postauksia kuten jonkin aikaa sitten tein neljä postausta peräkkäin blogiin, joissa ei ollut kyse yhdestäkään yhteistyöstä niin sitä ei osata arvostaa ja kommenttia tulee todella vähän. Tuolloin sain myös palautetta yhteistöistä, joita ei edes ollut siihen aikaan neljän normipostauksen välissä. Eikö ole ihmeellistä?:D''
  Ehkä niitä yhteistyöpostauksia on tullut niin paljon että oikeasti porukkaa häiritsee se. Ja nämä sun normipostaukset on ollu erilaisia nykyään, kun ennen, ennen kun ees olit yhteistöissä kenenkään kanssa.
  Mutta joo, en kyllä tiedä miksi ees vaivauduin vastaamaan koska ei tällä ole mulle mitään henkilökohtasta merkitystä:D Mut perustelen nyt sillä että ehkä häiritti vaan toi että luulit että olin toi toinenkin ano!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka yhteistyöt ovat lisääntyneet blogissa se ei tarkoita kuitenkaan sitä että bloggaaminen kiinnostaisi pelkästään blogin kautta saamieni hyötyjen takia. Kuten jo sanoin, en näkisi vaivaa muihin postauksiin jos bloggaaminen kiinnostaisi pelkästään saamani materialismin takia. En ymmärrä miksi se on niin vaikea ymmärtää :o Blogin kirjoittaminen vie aikaa enemmän kuin uskotkaan, mutta mä nautin siitä ja teen sitä silti, sillä mun mielestä se on sen arvoista. Joten jos et edes halua yrittää ymmärtää asiaa laajemmin myös toiselta näkökannalta on mun mielestä turha lähteä toistamaan itseään siitä, kuinka sinun mielestäsi pidän bloggaamista hyvänä harrastuksena vain saamieni hyötyjen takia, sillä vaikka asia vaikuttaisi sun mielestä siltä se ei kuitenkaan ole sitä. :)

   En nähnyt kommenttiasi hyökkäävänä vaan päinvastoin rakentavana palautteena, johon halusin esittää myös oman näkökantani. Musta on piristävää vaihtaa näkökantoja. Mua kuitenkin kiinnostaa, että kumpaa pidät parempana vastauksena kommenttiisi? Kirjoittamaani pitkää kommenttia, jossa haluan esittää bloggaajan näkökannan rakentavasti vai lyhyt ja ytimekäs ns. ei kiinnosta kommentti "ei kukaan pakota lukemaan tätä blogia"? Jos lähtisin itse kommentoimaan jonkun blogiin rakentavaa kommenttia arvostaisin enemmän bloggaajan omasta näkökulmasta kirjoitettua rakentavaa ja pitkää kommenttia. Toiset voivat valitettavasti kuitenkin nähdä pitkän vastauksen hyökkäävänä, joka on harmillista :(

   Blogi ja sen sisältö muuttuu. Olisi mukavaa jos samalla kertoisit kuinka normipostaukseni ovat nykyään erilaisia kuin ennen yhteistöitä ja kuinka voin parantaa blogiani muulla tavalla kuin vähentämällä yhteistöitä. Näin voin kehittää blogia parempaan suuntaan myös lukijoiden kannalta.

   Hyvää loppuvuotta!

   Poista
  2. P.S. Blogger näytti ensin melkein samat kellonajat teidän kahden anonyymi kommenttien antajille, joten ajattelin että olette yksi ja sama henkilö. Nyt kellonajat kuitenkin näkyvät oikein.

   Poista
 4. Sehän on vain ihanaa, kun on vapaus fiilistellä niitä tuotteita/ juttuja joista oikeasti itse tykkää! Siinä ei ole mitään pahaa. On mielestäni todella naiivia tulla jauhamaan blogin kaupallisuudesta. Kuten Linda sanoi, se on ihan sivuseikka. Toki sinullekin anonyymi kelpaisi varmaan rakastamasi asiat kotiin kuljetettuina. Onneksi netistä saa tilattua lähes mitä vaan. :-)

  Rakkautta loppuvuoteen!

  xx

  Emmi

  VastaaPoista