2/12/2014

Vanhojen tanssit 2013

wanhat13-002
vanhatjasolarium 236muokwanhat13vanhatjasolarium 162
vanhatjasolarium 332muokPIENIwanhat13-001muok
vanhatjasolarium 634
Vanhojen tanssit lähestyy kovaa vauhtia ja kuten lupasin, niin kokosin teille viime vuonna tanssimistani vanhojen tansseista parhaita paloja blogin puolelle. Samaan syssyyn päätin jakaa samalla myös muutaman viime hetken vinkin parin päivän päästä tanssiville. Tässä ne sitten vihdoin ovat. Hävettää myöntää, mutta tähän postaukseen todellakin meni se vuosi. Laiskuuttani selittelin huonolaatuisilla keinovalossa otetuilla kuvilla. Siitä sen enempää mutisematta voin sanoa, että kaipaan tuota päivää hemmetisti. Yhteishenki oli loistava ja mulla oli mielettömän hauskaa. Vanhojen tanssit ovat olleet ehdottamasti yksi mun nuoruuden parhaimmista kokemuksista♥ Vuosi on vierähtänyt hemmetin nopeesti ja huomenna mulla olisikin tiedossa sitten kauan odotetut penkkarit!

Viime hetken vinkkejä
♥Positiivisuus kunniaan
-Älkää stressatko vaan nauttikaa koko päivästä täysin rinnoin! Ei se haittaa jos ette osaa täydellisesti jonkun tanssin askelia tai mokailette. Pitäkää hauskaa, seiskää ryhdikkäästi ja naurakaa sydämenne kyllyydestä!

♥Älä laita itseruskettavaa samana aamuna
-Mä tein tämän virheen ja laitoin itseruskettavaa käsiin ja selkään samana aamuna. Voitte tietysti arvata miltä mun iho näytti ennen toisia tansseja. Stressistä ja tansseista johtuneen pienen hikoilun jälkeen mun iho oli täplikäs, koska itseruskettava ei selvästi ollut kuivunut kunnolla.. =D

♥Tarkista onko mekkoon vahingossa jäänyt teräviä nuppineuloja
-Jos olette muokanneet mekkoanne ompelijalla niin tarkistakaa onko mekkoon jäänyt mahdollisia neuloja. Mulla nimittäin oli käynyt näin ja tämä tuli sitten tietysti ilmi vasta niissä varsinaisissa tansseissa. Voitte arvata kuinka hemmetin hankala oli hymyillä irvistelyn sijaan samaan aikaan, kun neula pistelee jostain kohtaa reittä haha.

♥Pyydä perheenjäsentä tai ystävää avuksi mekon pukemisen kanssa
-Mä en todellakaan itse pystynyt laittamaan mekkoani kiinni takaa, sillä mun mekossa oli monimutkainen nyöritys. Joten jos on mitenkään mahdollista, niin pyytäkää jotain perheenjäsentäsi tai ystäväänne opettelemaan mekon nyöritys ja kiristys.

♥Selkeytä ajatuksesi kampauksesta esimerkkikuvien avulla
-Mä kävin laittamassa kampaukseni kampaamokoululla, koska se on halpaa. Mä otin myös riskin, enkä sopinut testikampausaikaa. Mä luotin kuitenkin siihen, että kun tiesin mitä halusin niin myös kampaajan oli helpompi tehdä kampaus joka miellyttää mua. Olkaa rohkeita ja kertokaa selkeästi minkälaisen kampauksen haluatte esimerkiksi niiden esimerkkikuvien avulla ja avatkaa suunne, jos jokin ei miellytä!

♥Testaa meikkiä edellisiltana
-Vanhojen päivä tulee olemaan kiireinen, eikä pieleen mennyt meikki helpota tilannetta, vaan päinvastoin. Testatkaa siis haluamaanne meikkiä esimerkiksi edellisiltana. Katsomalla Youtubesta meikkitutoriaaleja oppii paljon uusia kikkoja.

♥Helli jalkoja
-Mä en tanssinut vanhoja piikkikoroilla, koska tiesin että se tulisi olemaan todella epämukava kokemus, joten mä tanssin vain parin sentin koroilla. Olo oli ihanan rento, koska ei tarvinnut pelätä kompuroivansa. Uskokaa tai älkää, ei ne kengät sieltä hameen alta kuitenkaan näy, joten samapa se on ovatko sielä balleriinat. Jos teillä kuitenkin sattuu olemaan ne tappokorot, niin varatkaa oikeesti mukaan ne balleriinat ja laastareita.

♥Varalle mukaan
-Kaikkea voi sattua, joten kannattaa varata mukaan muutama tarpeellinen juttu! Ota mukaan: pinnejä, kampa, luottomeikkisi, hiuslakkaa, sakset ja hakaneuloja.

♥Muista syödä
-Päivä on pitkä, joten syö riittoisa aamupala ja ota mukaan pientä evästä, joka nostattaa verensokeria.

♥Ikuista hetket
-Ottakaa paljon kuvia! Mutta lupaattehan, että ette toista virheitäni ja ota niitä keinovalossa?;)

Jos tulee mieleen muuta kysyttävää, niin kommenttiboksiin vaan viestiä tulemaan!:)

-Linda

35 kommenttia:

 1. Oi sä oot ollu kauniina! :-) Mua harmittaa ihan vietävästi, etten ite päässy wanhoja tanssimaan - olisin nii halunnu olla prinsessana edes päivän :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Voi että, uskon että harmittaa :(

   Poista
 2. Voi, ihania kuvia! Tuli ikävä omia vanhoja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitosta<3 Sama, arvaa oliko vaikea luopua vanhojen mekosta!! Mutta mitäpä sitä jättää nurkkiin pyörimään..

   Poista
 3. Wau, näytät niin kauniilta! Tuo mekko pukee sua ihan täydelisesti (': Onneks julkaisit nää kuvat, sillä ei näissä oo yhtään mitään vikaa!

  VastaaPoista
 4. Oot ollut aivan upeena =) itsellä oli tuo päivä 2 vuotta sitten, enkä kyllä ikinä unohda =)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanuus! Tuo on kyllä penkkarien lisäks yks semmonen kokemus, mitä ei tuu koskaan unohtamaan :3

   Poista
 5. voi apua!!!! oot ihan täydellinen ja ihan unelma mekko♥ oot ihan sairaan kaunis ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!:) Parempaa mekkoa en olisi voinut toivoa<3

   Poista
 6. Meinasin laiskuuttani taas jättää kommentoimatta, mutta sittenpä ryhdistäydyin! Kiitos paljon noista vinkeistä! Tuli aivan oikeaan aikaan ihan huippuneuvoja! Osa jopa ihan itsestäänselvyyksiä, mutta juuri niiden tuominen aktiivitietoisuuteen helpottaa kummasti! :D Ja tietysti aivan ihastuttavia nämä sinun kuvasi ♡

  ELSANNELI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa, että ryhdistäydyit ja päätit kommentoida! Mukava kuulla, että näistä neuvoista oli hyötyä!:)

   Poista
 7. ooooi ihania mekkoja! sun mekko sopi täydellisesti sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih kiitti:) Muilla tytöillä oli kans mielettömän kauniita mekkoja!

   Poista
 8. Sää oot niin tajuttoman upee, että en edes osaa kuvailla sanoin<3

  VastaaPoista
 9. Voi ei joko oot myyny tän ihanuuden?! Ois just sellanen mitä oonki ettiny itelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo myin sen jo ajat sitte :( Voi harmi.. :/

   Poista
 10. Millanen alushame sulla on tuolla alla? :) Ihana mekko ja sopii sulle tosi hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai vanne vai alushame? Jos tarkotat vannetta, niin toi mekko ei tarvinnu vannetta, kun tossa oli tylliä melkein kymmenen kerrosta :) Jos tarkotat jotain alushametta niin mulla ei ollut mitään alushametta :D Kiitos, voi että on ikävä tuota mekkoa<3

   Poista
 11. Oi että sun mekko on ollut ihan täydellinen! Mistä se on oikein ostettu silloin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä aivan ihana! Mekko on ostettu The cloth house - naisten juhlapukuliike & ompelimosta :)

   Poista
 12. Pakko tulla kommentoimaan tuota kenkäasiaa. Korkeissa koroissa voi myös tanssia, MIKÄLI niihin korkohin totuttelee hyvissäajoin etukäteen. Itse tanssin Jenkeistä hommatuilla 6 tuuman koroilla, mutta totuttelinkin niihin jo lähes vuoden ajan. Yksi hyvä tapa totutella kenkiin, on laittaa ne arkena jalkoihin eri paikkoihin ja esim. tehdessä kotitöitä käyttää niitä. Aikaa voi pidentää vähän kerrassaan.

  Välillä voi tulla myös hetkiä, jolloin itsekuri ei riitä. Minulla oli tätä varten radikaali ratkaisu. Ostin tällaiset: http://www.sub-shop.com/collections/shoe-and-foot-bondage/products/1788a-vibrant-blue-luxe-pvc-ankle-shoe-cuffs Noiden avulla voi lukita korkokengät jalkoihinsa. Tein yhdessä vaiheessa niin, että laitoin noilla kengät kiinni jalkohini ja annoin lukkojen avaimet äidilleni mukaan töihin. Tuolla tavalla minun oli pakko pitää kenkiä vähintään 8 tuntia jalassa enkä saanut niitä pois, vaikka olisin halunnut. Tuo auttoi paljon totuttelussa niihin kenkiin.

  Nuo kengät jalassa kannattaa myös tehdä erilaisia liikkeitä ja kävellä eri alustoilla. Kaikki tuo kehittää tasapainoa ja helpottaa kenkien käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen tekee tavallaan, mutta ite en olis jaksanut nähdä noin paljon vaivaa sen eteen, että olisin jaksanut tanssia wanhani korkeilla koroilla. :) Nautin paljon enemmän tansseista pienillä koroilla ja uskon, että en olis saanut niistä niin paljon irti, jos olisin pistänyt jalkaani korkeammat korot.

   Poista
  2. Joo, jokainen tekee tyylillään, mutta mä halusin opetella vanhojen tansseihin käyttämään korkeita korkoja, koska sitten yliopiston vuosijuhlissa ja muissa on hyvä, että osaa. Se oli hyvä tilaisuus ja "syy" siihen. Myös yksi kaverini opetteli sitten seuraavana vuonna omiin tansseihinsa käyttämään korkeita korkoja tällä samalla menetelmällä.

   Itse en kokenut tuota menetelmää mitenkään vaivaloiseksi, sillä ei ne kengät juurikaan rajoittaneet sitä, mitä pystyi tekemään. Päinvastoin ne toivat mukavan naisellisen olon.

   Poista
 13. Noi sun vinkit on tosi hyviä, mutta yhen voisi lisätä: pukemisen lisäksi apua olisi hyvä olla myös mekon riisumiseen. Jos on monimutkainen nyöritys, jota ei saa itse kiinni, niin myös sen itse avaaminen on hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naulan kantaan! Tuo unohtui mainita :)

   Poista
 14. Sä oot ollu tollon kyllä niin prinsessana :')<3 vitsi sun puku ja tukka ja kaikki !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 No jep vitsi tuli ikävä tota päivää kun oltiin eilen kattomassa koulun wanhoja!:DD Haluan sen mekon takas :3

   Poista
 15. Lisää vinkkejä: Jos kädet hikoaa (mulla teki tätä tosi paljon ja harjotusten jälkeen kädet oli aina ihan hiessa), suosittelen käyttää pitkiä, kyynärpään yli ulottuvia hanskoja. Ne auttavat hikoiluun ja lisäksi ne myös lämmittävät mukavasti, jos ulkona joutuu liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en itse laittaisi pitkiä hanskoja, sillä musta ne eivät sovi - mutta jokainen tietysti tekee kuinka tykkää ja uskon tuon varmasti auttavan hikoiluun. Itse en kuitenkaan kokenut käsien hikoamista niin suurena ongelmana, että siihen hanskat olisin tarvinnut. :)

   Poista
 16. Kun täällä muutkin jakaa vinkkejä, niin mäkin kerron yhden asiasta, josta ei ole hirvittävästi missään juttua: mieti vessassa käyminen etukäteen: puku yleensä epäkäytännöllinen vessassa ja kaikilla muillakin on sellainen puku, joten homma voi kestää. Lisäksi kannattaa miettiä, miten vessassa onnistuu asioimaan hyvin sotkematta pukua. Kannattaa jopa harjoitella etukäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Mä en miettinyt tätä lainkaan, mutta hyvin sujui! Hahah meillä on tästä mielenkiintoisia muistoja ystäväni Essin kanssa!:D

   Poista
 17. Voisinko mä kysyä sulta muutuma kysymystä:
  1. siitä meikkijutusta:
  En osaa meikätä eikä äiti kovin hyvin, sen lisääksi meil ei oo tavaroita tarpeeksi (äidillä on vain huulipuna, jauhemaisia poskipunia ja ripsiväri). Kaveri osaa kyl meikätä mutta kuten kaikki muut tytöt haluaisin olla päivän prinsessa :') joten mietin et menisin alansa ammattilaiselle mutta sitten olen kuullut että monilla vanhojentanssimeikki oli kaikkea muuta kuin toivotun näköinen, vaikka sen olisikin tehnyt alansa ammattilainen. Nii kannattaako mun mennä ammattilaiselle vai yrittää meikätä itte ja eroaako ammattilainen meikki ei-ammattilaiselta meikiltä, siis voisko tulla prinsessaksi ammattilaisen meikin jälkeen?
  2. Kampauksesta
  Osaan tehdä itselleeni kampauksia vaikka en oo kovin taitava, mutta koska se päivä on niin tärkeä niin mietin että kannattaako mennä kampaajalle vai tehdä itse.
  3. Siis jos haluaisin oikeesti tulla prinsessaksi siinä päivänä niin kannattaako mun mennä ammattilaiselle ja antaa se hoitaa kaikki?
  Kiitos paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Opetelkaa ystäväsi kanssa Youtubesta joku meikkitutoriaali ja lainaa vaikka hänen meikkejään. Musta ei kannata pistää rahaa siihen, että käy ammattilaisella, kun saman tuloksen ja jopa miellyttävämmän voi saada harjoittelulla. :) Sama pätee kampausta, sitäkin voi kokeilla ystävän tai perheenjäsenen kanssa netistä tutoriaaleja katsomalla! Jos mikään ei kuitenkaan onnistu kannattaa mennä kampaajalle. Itse kävin kampaamokoululla ja en ottanut testikampausta ja kampaus onnistui hyvin ja oli puolet halvempi kuin ystävieni kampaajallakäynti. Nauti prinsessapäivästä täysillä:)

   Poista