6/14/2016

Lopputyöni

Lahden kansanopisto
kevätnäyttelyn avajaiset 13.05.2016
Valokuvauslinja

Elämäni rikastuttavin ja opettavin vuosi on nyt takanapäin ja ylpeänä voin sanoa, että sain tältä vuodelta juuri sen, mitä lähdin etsimään. Lahden kansanopisto ja asuntolaelämän toiseksi perheeksi muodostuneet ihmiset tekivät menneestä 9 kuukaudesta tähänastisen elämäni parhaat. Lahti on siis virallisesti taputeltu stipendin ja mahtavien muistojen sekä oppien kera. Alla valokuvauslinjan lopputyöni ja esittelyteksti.

Kuori
Linda Keränen
Mustesuihketuloste, 2016
KuoriKuoriKuori
Viisi vuotta muoti- ja lifestylebloggaajana kangisti tiettyihin kaavoihin kuvata ja nähdä ympärillä tapahtuvia asioita. Minulle kaunis kuva oli tuolloin vain siloteltua ja aseteltua. En meinannut itsekään huomata, kuinka sokeaksi ja vääristyneeksi tapani nähdä maailmaa oli muodostunut. Lahden kansanopiston valokuvauslinjan 9 kuukautta ovat avanneet silmäni ja saaneet minut katselemaan maailmaa aivan uusin silmin. Olen oppinut taltioimaan kameralle elämän kauniita hetkiä, joiden virheet itsessään tekevät niistä kauniita ja täydellisiä. Hetkiä joita ei ole suunniteltu tai pyritty tekemään virheettömiksi. 

Kuvasin lopputyökseni studiossa kehonosia. Haasteeksi koin lähteä leikkimään valolla ja luomaan sillä kuviin pehmeän tunnelman. Pyrin unohtamaan yhteiskunnassa vallitsevan pinnallisuuden ja sen mukana tulevan virheettömyyden tarpeen. Päämääränäni oli kaunis ja heleä lopputulos, mutta poissuljin editoinnin ja keskityin pehmeyden luomiseen itse studiovaloilla. Halusin jättää elämän jättäneet jäljet osaksi ihoa, kuorta jota kannamme suojanamme läpi elämän.

"A camera is a tool for learning how to see without a camera."

-Linda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti